İzmir Liposuction

İzmir liposuction estetik cerrahide yağ aldırma yöntemi olarak kullanılmaktadır. Özellikle kadınların en çok şikâyetçi olduğu sorunlardan biri de vücutlarında oluşan bölgesel yağlanmalardır.

Vücudumuzun belirli yerlerinde oluşan bu yağlanmalar diyet veya egzersiz yapılsa dahi vücuttan gitmez. Bu da kişilerin vücut proporsiyonlarının bozulmasına yol açacaktır. Bu durum özellikle yaz aylarında kadınları oldukça rahatsız eden bir durumdur. Bu sorunu ortadan kaldıran tek çözüm ise liposuction yöntemidir.

Liposuction yöntemi ile kalça, karın, yüz ve uyluk gibi bölgelerden biriken yağ dokuları alınarak vücut hatlarının daha iyi görünmesi sağlanmaktadır. Fakat liposuction ile yağ aldırma yöntemi, kilo verme amaçlı kullanılan bir yöntem değildir. Tamamen deri altında biriken inatçı yağlardan kurtulmak ve daha düzgün bir fiziğe sahip olmak için uygulanan bir yöntemdir.

Liposuction Uygulamasını Kimler Yaptırabilir?

Yukarıda da belirtmiş olduğumuz üzere liposuction ile yağ aldırma yöntemi, asla fazla kilolardan kurtulmak için uygulanmaz. Bu yüzden aşırı kilosu olmayan fakat vücudunun belirli yerlerinden oluşan yağlanmadan dolayı, vücut şeklinden rahatsız olan kişilere yapılan bir uygulamadır. Buna ek olarak gebe veya emzirme dönemi dışında, hiçbir sağlık sorunu bulunmayan herkes bu uygulamayı rahatlıkla yaptırabilecektir.

Kalp, şeker ve akciğer rahatsızlığı bulunan kişilerin bu uygulamayı yaptırması risk oluşturacağından, operasyon öncesinde rahatsızlıkları hakkında doktora detaylı bilgi vermeleri gerekmektedir. Bunun yanı sıra; yaşlı kişilere yapılan liposuction uygulamasında, yaşa bağlı olarak cilt elastikiyetini kaybedeceğinden ekstra bir cilt gerdirme operasyonuna da ihtiyaç duyulacaktır.

Liposuction-nedir

Liposuction-ameliyati

Liposuction Uygulaması Nasıl Yapılır?

Liposuction uygulamasında kullanılan yöntemler;

  • Wet Teknik – Yaş Teknik
  • Superwet Teknik- Çok Yaş Teknik
  • Kuru Teknik
  • Tumescent Teknik

Liposuction ameliyatı sırasında uygulanan yöntemler yukarıda sıralanmıştır. Fakat liposuction ameliyatlarında en çok Superwet ve Tumescent yöntemleri tercih edilmektedir. Bu teknikler sayesinde vücuda ilaç ve sıvı takviye edilerek ameliyat sırasında kanama veya ağrı olmaması sağlanır.

Liposuction ameliyatı çoğunlukla genel anestezi altında gerçekleştirilir. Anestezinin belirlenmesindeki en önemli faktör, alınacak yağ miktarının oranıdır. Şayet az miktarda yağ alınacaksa lokal anestezi ile işlem yapılabilir. Ama alınacak yağ miktarı fazla miktardaysa genel anestezi şart olacaktır. Lokal anestezi olacak hastalara, ameliyat öncesinde yatıştırıcı ilaç verilerek işlem sırasında daha rahat olması sağlanır. İşlem sırasında vücutta inceltme yapılacak olan bölgelere 1-2 mm’lik kesiler atılır ve buradaki yağlar eritilir. Daha sonra eritilen yağlar ince kanül veya enjektör yardımıyla vakumlanmaktadır.

Vücuda atılan kesiler çoğunlukla iç çamaşırı bölgesine veya vücudun kıvrım yerlerine atılarak izlenir. Liposuction işleminde lazer kullanılıyor ise vücutta biriken yağlar lazer ile eritilerek çekilir.

Liposuction İşlemi Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Liposuction işlemini lokal anestezi altında geçiren hastalar, ameliyat sonrası ayağa kolayca kalkabilir ve kısa bir istirahat sonrasında taburcu edilebilir. Fakat genel anestezi yapılan hastaların, durumlarına göre 1 gece hastanede kalmaları gerekecektir. Ameliyat sonrasında verilen ağrı kesiciler sayesinde hastalar ağrı hissetmeyeceklerdir. Yine liposuction işlemi sonrasında hastalara korse giydirilmektedir ve bu korsenin 1 ay boyunca kullanılması şarttır.

Liposuction işlemi uygulanan bölgelerde morluk ve şişlik oluşumu normaldir. Bunun yanı sıra birkaç gün sonra hafif ağrılar da oluşacaktır. Fakat liposuction işleminden 1 hafta sonra tüm bu sorunlar yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlayacaktır. Liposuction işlemiyle hedeflenen vücut şekline yaklaşık 1 ay sonra ulaşmak mümkündür. Bu süre zarfında ise hastaların ameliyat olduğu kesinlikle anlaşılmamaktadır. Deri altında hissedilen sertlikler, liposuction işleminden 3 ay sonra düzelmeye başlayacaktır. Hastaların net vücut şekilleri ise 6 ay sonra belirginleşecektir. Şayet hastalarda liposuction işlemi öncesinde selülit yani portakal kabuğu görünümünde cilt sorunu varsa, bu işlem ile birlikte bunun azaltılması da mümkün olacaktır.

Liposuction-fiyatlari

Liposuction-nasil-yapilir

Liposuction İşleminin Riskleri Nelerdir?

Her ameliyatta olduğu gibi, nadiren de olsa beklenilen ve olası risk faktörleri mevcuttur.

Liposuction işleminde oluşabilecek riskler ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Enfeksiyon: Bu durum liposuction işleminde oldukça nadir rastlanan bir sorundur. İşlem sonrasında hastaya verilen antibiyotikler ile enfeksiyon oluşumu engellenir. İşlemin tam teşekküllü ve hijyen bir hastane ortamında yapılması da bu riski ortadan kaldıran faktörler arasında yer alır.
  • Kanama: Kanama riski liposuction işleminde kullanılan Tümescent tekniği ve ince kanül kullanımına bağlı olarak büyük oranda azalmıştır.
  • Alerjik Reaksiyon: Bazı kişilerde nadir olarak görülen bu durum çoğunlukla flaster dikiş materyali kullanımına ve işlem sırasında hastaya verilen ilaçlara bağlı olarak gelişebilmektedir. Bu gibi durumlarda hastaya ek bir tedavi uygulanmaktadır.
  • Seroma: Bu durum işlem uygulanan bölgelerde sıvı birikmesi olarak belirtilir. Sıvı birikmesi durumunda sıvıyı boşaltmak için müdahale gerekebilir.
  • Bölgede Uyuşma: İşlem sonrasında yağ alınan bölgede his kaybı olması oldukça normaldir. Fakat bu his kaybının kalıcı ya da azalan bir şekilde devam etmesi oldukça nadir rastlanan bir durumdur.
  • Bölgede yoğun şişlik ve morluk: Liposuction işlemi sonrasında morluk ve şişlik oluşumu beklenir. Fakat aşırı durumlarda hasta, korsesini ya da ilaçlarını düzenli kullanmamıştır.

Lazer Lipoliz hakkında bilgi almak için tıklayın.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

genclik-asisi-h-100

Gençlik Aşısı

Gençlik aşısı veya diğer adıyla H-100 aşısı, derimizde yer alan yaşlanma durumlarına …

Devamını Oku
vucut-sekillendirme-operasyonlari

Vücut Şekillendirme Operasyonları

Vücut şekillendirme operasyonları, estetik cerrahide en sık uygulanan operasyonlardan…

Devamını Oku

Ne Aramıştınız?