Estetik Yüz Operasyonları

Estetik yüz operasyonlarında en ideal kişiler; yüzünde ve boynunda sarkmalar oluşan fakat sağlam ve düzgün kemiklere sahip kadınlar ve erkeklerdir.

Yüz estetiği ameliyatı, tüm yüze uygulanabileceği gibi yüzün belli bölümlerine de uygulanabilir. Hastanın rahatsız olduğu bölgelre müdahale edilirken yüzün bütünselliği dikkate alınır.

yuz-germe-operasyonu-nasil-yapilir

yuz-estetigi-cestileri-nelerdir

Yüz Germe Operasyonu Nasıl Yapılır?

Yüz germe operasyonu lokal ya da genel anestezi ile uygulanır. Operasyon yapılan işleme göre 2-3 saat sürer, birkaç işlem aynı operasyonda yapılmakta ise daha uzun sürer.

Kesiler şakaklardaki saçlı kısımdan başlayarak kulağın ön kısmındaki çizgiyi izleyerek memesinin alt tarafından ensedeki saçlı olan bölgeye gider. Boyunda yapılacak olan germe operasyonunda ise çenenin uç kısmının altına yapılan ufak deri kesisi gerekecektir. Sonrasında cilt altı yağ ile kas dokusu serbest kalır. Ardından da altta bulunan kas ile fazla dokuyu gerip geri çekerek fazla olan deri alınır. Estetik yapılan dikişler ile katman olan dokular sabitlenerek derideki kesilerek kapatılmaktadır. Operasyon biterken toplanacak olan kanı ve dokunun iyileşme sıvısını dışarıya atmak için dren kullanılır. Pansuman sonrasında elastik bandajlarla bandajlanarak operasyon biter.

Estetik sonrasında oluşacak olan ağrılar için oral olarak alınan ilaçlarla kontrol altına alınır. Operasyon yapılan bölgelerde şişme, morarma ya da his kaybı olabilir ve bu belirtiler normaldir. Morarmalar 8-10 gün, şişmeler ve hissizlik iki hafta içinde iyileşir.

Dikişler çoğunlukla operasyonun yedinci gününde alınır. Saçlı deride iyileşme süresi uzun olduğundan bu bölgedeki dikişler ya da klipler birkaç gün daha geç alınabilir.

Yüz germe operasyonu insanını yüzünü yenilemez, yalnızca 10-15 sene kadar zamanı geri alır. İlk anda yüzün görüntüsü değişik gelebilir. Yüzün özelliği gerdirmeden ve şişler yüzünden bir miktar değişmiş, mimiklerde bir miktar kabalaşabilir. Tüm operasyonlardaki gibi yüz germe estetiğinizde iyileşme süresi birkaç aydır.

Yüz Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Yüz estetiği, tüm yüze uygulanabileceği gibi yüzün belli bölümlerine de uygulanabilir.

  • Yüz ve Boyun Germe:  Çoğunlukla 40-50 yaşlarında daha belirgin hale gelen sarkma ve çizgileri ortadan kaldırmak amacıyla uygulanmaktadır. Yüz ve boyun germe ameliyatları daha genç bir görünüm elde etmek amacıyla uygulanır. Bu operasyonda yanak, çene ve boyun derilerindeki sarkmalar ortadan kaldırılır.
  • Göz Kapağı ve Kaş Kaldırma: Göz kapağı ve kaş bölgesinde, belli bir yaştan sonra dokuların elastikliğini kaybetmesiyle deride sarkmalar oluşmaya başlar. Blefoplasti (göz kapağı ameliyatı), bölgedeki kırışıklıkları, torbaları ve şişlikleri yok ederek kişiye daha genç bir görünüm kazandırır. Kaş kaldırma ameliyatıyla da aşağı doğru sarkan kaşlar yukarıya doğru kaldırılır.
  • Burun Estetiği: Burun, bazı kişilerde aşırı geniş, büyük veya kemerli bir şekle sahip olabiliyor. Bu durumdan rahatsız olan kişiler rinoplastiden yararlanır. Rinoplasti ameliyatında, burun şekli hastanın isteğine göre daha ince ve küçük hale getirilir. Burun estetiği, burun gelişimini tamamlamış 18 yaş ve üzeri herkese yapılabilir.
  • Kulak Estetiği: Kulaklarda genetik yapıdan kaynaklı, doğuştan ya da sonradan oluşan şekil bozukluklarının düzeltilmesi için yüz estetiği ameliyatlarından yararlanılır. Kulakların öne doğru kıvrılması, kulakta fazla kıkırdak olması veya üst bölümün sivri olması gibi sebeplerle kulak estetiği ameliyatı yapılır. 
  • Elmacık Kemiği ve Çene Estetiği: Elmacık kemiği ve çene, yüz yapısını etkiler ve yüzün diğer bölümlerinin de ön plana çıkmasını sağlar. İnce yanak, çıkık elmacık kemikler ve törpülenen bir çene çoğu kişinin daha çok estetik bir görünüm almasını sağlar. Sarkmış yanaklar ve uzun-sivri çeneler kişinin isteğine göre düzeltilir.
  • Dudak Estetiği: Dudaklar için farklı estetik işlemleri uygulanır. Dudak estetiği hem doğuştan hem de sonradan ortaya çıkan şekil bozukluklarının giderilmesi için yapılır.

Estetik Yüz Operasyonlarında Başarı

Yüz estetiği yapılanların geneli 40-60 yaş aralığında olsa da anestezi için risk taşımayan hastalara da operasyon uygulaması başarıyla sonuç vermektedir.

Ameliyat sonrası bazı komplikasyonlarla da karşılaşılabilir, hematom, mimik kası sinirlerinin geçici olarak hasar görmesi, enfeksiyon kapma, yara çevresinde sorun, anestezi için kullanılan ilaçlara reaksiyon gösterme olarak sayılabilir. Yaranın kötü iyileşmesi sigara içenleri etkileyen bir unsurdur. Oluşan komplikasyonlar uyarılara ve önlemlere uyulduğu sürece, yaranın iyileşmesini gerileten bir rahatsızlık mevcut değil ise yok denecek kadar azdır.

ameliyatsiz-yuz-estetigi

kimyasal-peeling-nedir

Yüz Estetiği Uygulamaları Nelerdir?

  • Botoks
  • Dolgu
  • Mezoterapi
  • PRP Uygulamaları
  • Kimyasal Peeling
  • Facelift gibi uygulamalar estetik yüz operasyonları kapsamında yapılmaktadır.

Estetik Yüz Operasyonlarına Ne Zaman Başvurulur?

Estetik ameliyatları genellikle 45 ile 55 yaş aralığındaki kişiler tarafından tercih edilir bu yaşın öncesinde ise cerrahi olmayan işlemlerle sorun giderilebilir. Ameliyat cerrahi bir işlem olduğu için gerçekten gerekli olmadıkça daha genç kişilere önerilmez.

Estetik Yüz Operasyonlarında Anestezi Uygulanır mı?

Günümüzde gelişen yöntemler sayesinde estetik yüz ameliyatları genel anestezi uygulanarak 2-3 saat içinde tamamlanabilmektedir.

Estetik Yüz Operasyonlarında İz Kalır mı?

Yüz bölgesinde ye alan çok küçük dokular dahi uygulamanın gerçekleştirilme şekli sayesinde koruma altına alınabilir ve işlem sonrası yüz bölgesinde herhangi bir iz kalmaz.

Estetik Yüz Operasyonları Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Genellikle ameliyattan 2 gün sonra banyo yapılabilir. 2 ay süresince ağır egzersizler yapmak önerilmez. Güneş ışığından korunmak ve dış darbelerden korunmak önemlidir. Ameliyat sonrası yüzde yaklaşık birkaç hafta sürebilen bir hissizlik olması normaldir.

Estetik Yüz Operasyonları ile Birlikte Başka Ameliyatlar da Yapılabilir mi?

Estetik yüz operasyonları yüz germe, kaş kaldırma, göz kapağı sarkması ve alın gençleştirme ameliyatları bir arada gerçekleştirilebilir. Burun estetiği operasyonları ile birlikte çene estetiği operasyonları ve dudak dolgunlaştırma da yapılabilir. 

Estetik Yüz Operasyonları Öncesinde Hangi Önlemler Alınmalıdır?

Önden iliklenen, kolaylıkla giyilip çıkarılabilen bir pijama, eşofman ve gecelik, diş fırçası, tıraş malzemeleri, tarak gibi kişisel bakım ve temizlik eşyaları kişinin yanında bulunmalıdır.

Estetik Yüz Operasyonları Öncesinde Hangi Durumlar Doktora Bildirilmelidir?

Ameliyat öncesinde üst solunum yolu enfeksiyonu, yüksek ateş, öksürük, boğaz ağrısı, nezle, uçuk, karın ağrısı, grip, soğuk algınlığı ve benzeri durumlar mutlaka hekime bildirilmelidir.

Estetik Yüz Operasyonları Sonrasında Ne Zaman İşe Dönülür?

Operasyon sonrası kişi genelde bir iki gün hastanede kalıp, taburcu olduktan sonra günlük hayatına döner. Yüz oluşan morluk, ödem gibi durumlar 48-72 saatten sonra inmeye başlar, ortalama 7- 10 gün sonra kişi işlerine dönebilir. 

Estetik Yüz Operasyonları Tekrarlanabilir mi?

Yüz germe operasyonlarının etkileri sonsuza kadar sürmez. Operasyon sonrasında hasta yine yaşlanmaya devam eder. Bununla beraber eğer erken denebilecek yaşlarda estetik yüz ameliyatı yapıldıysa kişiye 10-15 yıl sonra yeniden bir yüz ameliyatı yapılabilir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

yuz-germe

Yüz Germe

Genelde kadınların yaptırdığı bir işlem olarak bilinen yüz germe, erkekler tarafından…

Devamını Oku
goz-alti-morluklarinin-tedavisi

Göz Altı Morluklarının Tedavisi

Göz altı morlukları cilde rengini veren pigmentlerin zamanla ve genetik faktörlerle a…

Devamını Oku

Ne Aramıştınız?