Kılcal Damar Tedavisi

Kılcal damarlar çok incedir ve mikroskobik boyutlarda genişlikte olan damarlardır. Bu sebeple, kılcal damarlarda oluşan yaralanmalarla ya da farklı sebeplerle meydana çıkan kanamalar oldukça küçük boyutlu olur. Bu kanamalar farklı yöntemlerle tedavi edilebilir. Kılcal damar görüntüsü hem estetik açıdan giderilebilir hem de sağlık sorunu oluşturup oluşturmayacağı araştırılabilir.

Kılcal Damar Nedir?

Kılcal damarlar atardamarlar ve toplardamarlar arasında bulunan ve oksijen ile besin alışverişinin yaşandığı küçük damarlardır. Kılcal damarlarda görülen kanamalar yaygın şekilde görülen bir durumdur ve ciltten sızıntı şekilde oluşur ve görülür hale gelir. Kanama az ve yavaş olduğundan kısa bir süre içerisinde kendi kendine durabilir. Fakat yaralanma ile ortaya çıkan kılcal damarlar cildin altında sızarsa cilt yüzeyinde morluklar görülebilir. Bu kılcal damarların tedavisi için yöntemler vardır. Tedavi yöntemlerinden hangisinin belirleneceği doktor tarafından yapılacak değerlendirmeye bağlıdır.

Kılcal Damar Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kılcal damar nedenleri arasında kalıtsal sebeplerden, gebelikten, cilt yaşlanmasından, güneşe maruz kalmaktan, ani kilo değişiminden, dar kıyafetler giyinmekten ve benzeri sebepler örnek gösterilebilir. Bu damarların kesin oluşumu bilinmemekle birlikte kadınlarda daha çok görülmektedir. Kılcal damar tedavisi öncesi varis oluşumu olup olmadığı sorgulanır. Kılcal damar tedavisinde uygulanan yöntemler arasında, risk oluşturmayan kılcal damarlar skleroterapi ve radyofrekans yöntemleri ile tedavi edilebilir. Lazer ile tedavi de giderek popülerliğini artırmaktadır. Lazerle kılcal damar tedavisi daha minimal ağrı içerir. Kılcal damar tedavileri arasında pek çok durumda uygulanabilir ancak bazı durumlarda kişinin sağlığını riske atabileceği düşünülebilir ve doktor tarafından önerilmeyebilir.

Kılcal Damar Tedavisini Hangi Bölüm Yapar?

Kılcal damar tedavisi belirli tetkik ve incelemeleri gerektirir. Yapılan değerlendirme sonucunda uzman estetik ve plastik cerrahi uzmanı kılcal damar tedavilerini uygulayabilir. Uygulanacak tedavinin başarılı olması için alanında uzman bir hekimin tedavi yöntemini belirlemesi ve uygulaması önemlidir.

kilcal-damar-tedavisinde-uygulanan-yontemler

kilcal-damar-tedavisi-nasil-yapilir

Kılcal Damar Tedavisi Kaç Seans Sürer?

Kılcal damar problemi yaşayan kişilere uygulanan kılcal damar tedavisi çoğu zaman 3-4 seans uygulansa da bu tedavi planı hastanın cilt türüne ve kılcal damarların yoğunluğuna göre belirlenir. Seans uygulandıkça cilt üzerinde etkiler görülmeye başlar, 3. Seanstan sonra etkiler daha iyi görülmeye başlanır. Seanslar arasında yaklaşık 1 ay aralık bırakılarak işlemler uygulanır.

Seansların kaç seferde tamamlanacağı; kılcal damarların kalınlığı, bulunduğu bölge ve oluşumuna sebep olan nedenler değerlendirilerek belirlenmektedir. Örneğin burun üzerinde oluşan kılcal damarların tedavi edilebilmesi için seans sayısı daha fazla olabilir. Hastada kılcal damar şikayetleri şiddetli ise tedavi uygulandıktan 3-6 ay sonra seans tekrarı yapılabilir.

Kılcal Damar Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Lazer ile kılcal damar tedavisi uygulanmadan bir hafta önce güneş ışınlarından uzak durmak gerekir. Öte yandan kan sulandırıcı olarak bilinen ilaçlardan ve alkolden uzak durmak gerekir. Tedavi öncesi uygulama yapılacak bölge temiz olmalı ve losyon, nemlendirici ve krem uygulanmamalıdır. Tedavi uygulanan bölge, tedaviden sonra bir ya da iki gün içerisinde soğuk bandajlar ya da buz torbalar ile soğutulur. Fırın ya da ısıtıcı gibi ısı kaynaklarına tedavi uygulanan bölge yaklaştırılmamalıdır. Bütün lazer tedavi türlerinde olduğu gibi bu tedavi sonrasında da geçici bir cilt kızarıklığı görülebilir.

Kılcal Damar Tedavisi Fiyatları

Kılcal damar tedavisi ücretleri seans sayısına, uygulanan yönteme, tedavinin uygulandığı merkeze ve tedavi edilen bölgeye bağlı şekilde değişebilir. Kılcal damar yoğunluğu gibi faktörler sebebiyle fiyatlarda değişiklik söz konusu olabilir. Bu yüzden, tedavi öncesinde yapılacak tüm prosedürler ve fiyat bilgileri mutlaka değerlendirilir. Fiyat ile ilgili detaylı bilgiyi uzman hekimin değerlendirmesi sonrası öğrenebilirsiniz.

Kılcal damar tedavisi var mı?

Kılcal damarların görünümünü yok etmek için tedavi bulunur.

Kılcal damarlar nasıl yok edilir?

Kılcal damarlar lazer ve ışık tedavileriyle ameliyatsız olarak tedavi edilebilir. İnce kılcal damar tedavisi için genelde lazer kullanılır.

 

Ciltte kılcal damar neden çıkar?

Cilt yüzeyine yakın yerdeki damarların çatlamasıyla ciltte damarlar görünür hale gelir.

Kılcal damar kendiliğinden geçer mi?

Kılcal damar görünümü bazı kişilerde kendiliğinden geçebilir. Geçmeyen kişiler kılcal damar tedavisini düşünebilir.

Kılcal damar tedavi edilmezse ne olur?

Kılcak damar görünümünün kişinin sağlığına etkisi bulunmaz. Ancak bu görüntüden hoşlanmayan kişiler kılcal damar tedavisine başvurabilir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

smartxide-dot-lazer

Smartxide Dot Lazer

Fraksiyonel lazer uygulamalarında klasik tip CO2 lazer çok az uygulanmaktadır. Ancak …

Devamını Oku
long-pulsed-alexandrite

Long Pulsed Alexandrite ve ND Yağ Lazer

Long pulsed Alexandrite ve ND Yag lazer, lazer teknolojisi kapsamında son yıllarda sa…

Devamını Oku

Ne Aramıştınız?