Thulium Lazerle Leke Tedavisi

Yaşa bağlı olarak, dış etmenler nedeniyle ve doğuştan gelen lekelerin tedavisi farklı yöntemler uygulanarak gerçekleştirilir. Lekelerin tedavisi için tercih edilecek yöntem lekelerin cinsine göre belirlenmektedir.

Thulium Lazer Kullanım Alanları

Leke tedavisi için en ideal dönem neredeyse tüm leke çeşitleri için kış aylarıdır. Ciltlerinde leke olan kişilerin tedavi öncesinde dikkat etmeleri gereken hususların başında, güneş koruyucu kullanmaları gelmektedir. Güneş koruyucularının kullanılmasının gerekliliği leke oluşmasını azaltıcı ve lekelerin artmasını engelleyici etkileri nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Güneş koruyucuların seçimi hususunda cilt tipine göre tercih yapılmalıdır. Kuru cilt tiplerinde krem formunda güne koruyucu tercih edilirken, yağlı cilt tiplerinde losyon formu tercih edilmelidir.

Güneş Koruyucu Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Güneş koruyucuların cilde dışarı çıkmadan 20 – 30 dakika öncesinde tatbik edilmesi gerekmektedir.
  • Cilde güneşe çıkmadan önce leke oluşturma riskinden dolayı parfüm gibi alkollü ürünler sürmemelisiniz.
  • Plajdayken güneş koruyucuların 2 saatte 1 kez, günlük yaşantınızda ise 4 saatte 1 kez yenilenmesi gerekmektedir.

thulium-lazer-nedir

thulium-lazer-fiyatlari

Cilt Lekelerinin Tedavisinde Kullanılan Yöntemler

  • Oluşmuş lekelerin tedavisi için teknoloji harikası lazer ve ışık sistemleri, PRP mezoterapi, dermaroller, kimyasal peelingler, leke açıcı serumlar ve kremler kullanılabilir.
  • Lekelerin tedavisinde lekenin derinliğinin ve yaygınlığının saptanması, kişinin deri tipinin belirlenmesi gerekmektedir. Elde edilen veriler ile kişiye özgü leke tedavisi planlanacaktır. Leke tedavilerinin genellikle derinin üst tabakasına yerleşen lekelerde ve açık tenlilerde daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz.
  • Leke açıcı serum ve kremler leke tedavisinde kişilerin evlerinde de uygulayabileceği ilk aşama tedavileri olarak tanımlanabilir. İçeriklerinde sıklıkla arbutin, kojik asit, hidrokinon, A ve C vitamini bulunmaktadır. Bu yöntemin tercih edilmesi nedeniyle deride tahriş olabileceği bilinmeli ve evde dahi dermatolog kontrolü altında uygulanmalıdır.

Kimyasal Peeling

  • Cildin güneş gibi dış faktörler nedeniyle hasar gören tabakasının yenilenmesi ve alttan gelen yeni hücrelere yer açılması amacıyla uygulanan tazeleme yöntemi kimyasal peeling olarak adlandırılmaktadır.
  • Tüm cilt tiplerine uygulanabilecek, hassasiyete neden olmayacak yöntem olarak meyve asitleri ile gerçekleştirilen peeling işleminden bahsedebiliriz.
  • Yöntem ortalama 3 haftada bir kez gerçekleştirilmektedir. Ortalama işlem süresi 10 dakikadır.
  • Derinin üst tabakasının yenilenerek tazelenmesini hiçbir uyuşturucuya ihtiyaç olmadan gerçekleştirmektedir. Yapılan işlem sayesinde yumuşak, pürüzsüz bir cilt yapısı oluşturulur.
  • Cildin kolajen yapısını güçlendirmesinin yanında cilde nem kazandırarak ciltteki renk farklılıklarının azaltılmasına da neden olur.
  • Leke tedavisi amacıyla gerçekleştirildiğinde ortalama 4 – 6 seans önerilmektedir.

Enzim Peeling

  • Son yıllarda lekeli ciltlerin tedavisi amacıyla geliştirilen enzim peeling her mevsim uygulanabilmektedir.
  • Minimum seviyede yan etkisi olan yöntemde amaç leke oluşmasını tetikleyen mekanizmanın baskılanmasıdır.
  • Enzim peeling soyucu asit içermiyor olması nedeniyle farklı tip deri rengine sahip hastalarda kolaylıkla uygulanabilir.
  • Enzim peeling işlemi için öncelikle deri temizliği gerçekleştirilmeli ve sonrasında maske uygulamasına geçilmesi gerekmektedir.
  • Uygulanan maske ortalama 4 - 8 saat aralığında ciltte kalmaktadır.
  • Uygun olan sürenin beklenilmesinin ardından maske suyla yıkanabileceği gibi nötr bir temizleyici ile de çıkarılabilir.
  • Uygulamanın yapılmasının sonraki ilk iki hafta günde 2- 3 sefer, sonraki 2 hafta ise günde 1 kez enzim peeling kremi düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.
  • Uygulama ciltte yara oluşturmayacağı için hasta sosyal hayatına ara vermeden devam edebilir.
  • Düzenli gerçekleştirilen işlem sonrasında 1 - 4 hafta içerisinde cilt lekelerinden arınmış olursunuz.

Dermoroller

Cilt lekelerinin tedavisinde kullanılan yöntemlerden birisidir. Uygulamada bir silindir üzerine sıralanan mikro iğneleri olan dermoroller kullanılmaktadır. Deride kontrollü bir şekilde küçük kanallar açarak cildin iyileşme mekanizmasını harekete geçirmektedir. Bu sayede leke açıcı serum ve kremlerin göstereceği etkiler de artacaktır.

Mezoterapi

Farklı özellikleri olan ürünlerin derinin içerisine enjekte edilmesi yöntemi mezoterapi olarak adlandırılmaktadır. Leke açıcı özelliği olan maddeler leke tedavisi amacıyla 1 - 2 hafta ara verilerek deri altına enjekte edilir. İşlem ortalama 6 - 8 seans sürmektedir. Yazımızın devamında bahsedeceğimiz PRP ile dönüşümlü uygulanması mümkündür.

prp-nedir

cilt-lekeleri-icin-thulium-lazer

Cilt Lekeleri İçin PRP

PRP yönteminde kişiden küçük miktarlarda kanlar özel bir tüpe alınmakta ve bunlara santrifüj işlemi yapılmaktadır. Bu işlem sonrasında elde edilen trombositlerin zengin olan kısmı yine aynı kişiye enjeksiyon yoluyla geri verilmektedir. 3 hafta ara verilerek 3 - 4 seans uygulanacak olan PRP işlemi cildin parlaklık kazanmasını ve lekelerin azalmasını sağlar. Lazer tedavisi veya dermaroller sonrasında uygulanması çok daha iyi sonuç alınmasına yardımcı olur.

Cilt Lekeleri için Thulium Lazer Tedavisi

  • Lazer uygulamaları kolajenleri ve pigmentleri uyarması nedeniyle güneş ve yaşlılık lekeleri, doğum lekeleri ve çiller tedavisinde başarıyla kullanılır.
  • Genellikle başarı sağlamaları nedeniyle cilt lekeleri tedavisinde Q anahtarlı lazerler tercih edilir.
  • Q anahtarlı lazerler açık tenlilerde yer alan yüzeysel lekelerde çok daha olumlu sonuçlar vermektedir. Yüzeysel lekelerin tedavisinde lazer uygulamalarında kısa sürelerde başarılı sonuçlar alınırken, derin lekeler için daha uzun süreler beklenmesi gerekmektedir.
  • Seans sayısı hastadan hastaya değişse de seans aralıkları 3- 4 haftadır. Seans sayısı hakkında fikir olması açısından ortalama 2 - 6 seanstır diyebiliriz.

  

Bunlar da İlginizi Çekebilir

erkekler-icin-lazer-epilasyon

Erkekler için Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon artık sadece kadınların tercih ettiği bir yöntem değildir. Günümüzde …

Devamını Oku
lazer-lipoliz-smartlipo

Lazer Lipoliz (Smartlipo)

İçerik Güncelleniyor...…

Devamını Oku

Ne Aramıştınız?