Medikal Cilt Bakımı Hakkında

Güzellik her yaşta kadınlar için önemlidir ve güzel görünme için uygulanan yöntemlerden yüzyıllar boyunca kadınlar tarafından uygulanmaktadır. Kadınların güzel görünebilmesi için cilt bakımı oldukça önemlidir. Bakımsız bir cilt, aslında doğal olarak güzel bir kadını bile kötü bir görüntüye sahip olmasını, sağlıksız ve solgun görünmesine neden olur. İşte bu yüzden son yıllarda kadınlar cilt bakımlarına oldukça önem vermekte ve cilt sağlığını korumaktadır. Piyasada bulunan ve cilt bakımını yapmak için üretilen kozmetik ürünler, yeterli oranda bakım sağlamayacaktır.

Bu yüzden cildin bakımının tam ve düzgün yapılabilmesi Medikal Cilt Bakımları tercih edilmelidir. Medikal cilt bakımı, ciltte var olan sorunların cilde uygun olan ürünlerle temizlenerek onarılması işlemidir. Sağlıklı bir cilt için, öncelikle ciltte var olan sorunların medikal cilt bakımı ile giderilmesi gerekmektedir. Bu sayede medikal cilt bakımı sırasında kullanılan dermo kozmetik ürünlerle birlikte cilt eski canlılığını geri kazanacak, ciltte birikmiş olan siyah nokta, yağ ve makyaj artıkları yüzden arındırılarak daha canlı bir görünüm elde edilecektir.

Medikal Cilt Bakımı Neden Yapılır?

Medikal cilt bakımı yapılmasının genel sebepleri şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Cilt için oldukça gerekli olan oksijen, cilde geri kazandırılır
  • Sararmış ve solmuş cilt yapısı temizlenerek daha canlı ve ferah bir görünüm elde edilir.
  • Ciltte kapalı olan gözenekler temizlenerek açılır ve siyak nokta oluşumunun önüne geçilmiş olunur
  • Medikal cilt bakımı ile cilt yabancı maddelerden ve toksinlerden arındırılmış olur.

medikal-cilt-bakimlari-nelerdir

medikal-cilt-bakimi-fiyatlari

Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Medikal Cilt bakımı için mutlaka alanında uzman dermotologlara başvurulması gerekir. Doktor tarafından öncelikli olarak cilt analizi yapılması gerekir. Yapılan analizle birlikte kişinin cilt yapısı ve ciltte var olan problemler belirlenir. Daha sonra cilt yapısına uygun ürünler seçilerek cilt bakımı işlemine başlanır. Medikal cilt bakımında uygulanan işlemler sırayla şu şekildedir;

  • Öncelikle cilde uygun seçilen temizleme jelleri ile cilt makyaj artığı ve yağlardan arındırılarak bakıma hazır hale getirilir.
  • Daha sonra içeriğinde jojoba granülleri bulunan ürün ile cilde medikal peeling yapılır. Bu sayede cilt ölü hücrelerden arındırılır ve hücre yenilenmesinin tekrar aktif hale getirilmesi sağlanır.
  • Bir sonraki adım cilde buhar uygulaması yapmak olacaktır. Bu işlemle cildin tüm gözenekleri açılır ve cilt yumuşatılır.
  • Şayet ciltte siyah nokta oluşumu varsa bunlar vakum ve komedon pres yardımıyla tamamen temizlenir ve cilt siyah noktalardan arındırılır.
  • Temizleme işleminden sonra cilt tekrar dezenfekte edilerek bir sonraki aşamaya hazırlanır.
  • Cildin hücre yenilenmesini sağlamak ve cildi onarmak için cilt tipine uygun ve ihtiyacı oranında hyaluranic acid, deniz ipeği, kolajen, kahverengi deniz yosunu ve hidrolizat serum ve ampuller yardımıyla cilde uygulanır.
  • Bu işlemden sonra cilde içeriğinde bisabolol, ginseng, kaolin ve azulen gibi aktif maddeler bulunan bir maske uygulanır.
  • Maske belirli bir süre ciltte bekletildikten sonra temizlenir. Daha sonra cildi sakinleştirmek, dengelemek, pH değerini korumak ve daha pürüzsüz bir hale getirmek için içeriğinde kantaron, şerbetçi otu, papatya ve huş ağacı gibi doğal özler bulunan tonik ile silinir.
  • Son işlem olarak yüze nemlendirici krem sürülerek medikal cilt bakımı sonlandırılır.

medikal-cilt-bakimi-sonrasinda-dikkat-edilmesi-gerekenler

medikal-cilt-bakimi-nasil-yapilir

Medikal Cilt Bakımı Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Medikal cilt bakımı sonrasında kişilerin ciltleri ölü hücrelerden arınmış, taze ve canlı bir görüntüye kavuşacaktır. Bu sağlıklı görüntüyü koruyabilmek için ise medikal cilt bakımının 2 ayda bir olarak düzenli yaptırılması uzmanlar tarafından önerilmektedir. Elbette cildin medikal cilt bakımına verdiği tepki ve bakımın ne kadar etkili olacağı kişiden kişiye değişen bir durumdur. Medikal cilt bakımının etkisini uzatmak için özellikle banyo sonrasından tüm vücudun ve yüzün düzenli olarak nemlendirilmesi gerekmektedir. Uzun süre güneş ışığına maruz kalınacaksa yüksek faktörlü güneş koruyucuların kullanılması gerekir. Medikal cilt bakımı sonrasında cilt yapısına uygun olarak aşağıdaki önerilerin dikkate alınması gerekmektedir.

  • Kuru Ciltler: Cilt bakımı sonrasında cildin kazandığı nemi korumak için mutlaka içeriğinde seramid, aquafilin, fucoge ve sfingolipid maddeler bulunan losyon formundaki nemlendiriciler kullanılmalıdır. Alkol, kakao yağı ve lanolin içerikli sabunlar vücutta var olan nemi de yok edeceğinden bu tarz ürünlerden uzak durulmalıdır.
  • Hassas Ciltler: bu cilt yapısına sahip olan kişilerin cilt bakımlarına özellikle dikkat etmeleri gerekir. Kırmızı leke, kızarma ve ödem gibi şikâyetler hassas ciltlerde sıkça rastlanılan durumlardır. Bu yüzden cilt düzenli olarak likit formunda temizleme sütü ile temizlenmeli, içeriğinde hyaluranik asit bulunan nemlendiricilerle bakım yapılarak nem kaybının önüne geçilmelidir. Güneş ışınlarına karşı da oldukça tepki veren hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin, güneşe çıkmadan önce SPF 50-90 faktörlü kremler kullanması gerekmektedir.
  • Yağlı Ciltler: Yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin jel veya likit formundaki temizleyicileri tercih etmesi gerekmektedir. Doktor tarafından önerilen ürünlerin düzenli kullanılması halinde cildin sağlığı koruma altına alınmış olacaktır. Yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin yağı gidermek amaçlı yüzüne kese, sert sabun veya alkol içerikli malzemeler kullanması oldukça yanlıştır. Güneşten korunmak için, yağ içermeyen (oil-free) ürünler tercih edilmelidir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

medikal-cilt-bakimlari

Medikal Cilt Bakımları

Medikal Cilt Bakımları ilk olarak cilt analizleri ve cilt ihtiyaçlarının belirlenmesi…

Devamını Oku
dolgu-uygulamalari

Dolgu Uygulamaları

Dolgu uygulamaları çevresel faktörlerle, yaşla ve yerçekimi etkisi ile yüz bölge…

Devamını Oku

Ne Aramıştınız?