Göz Altı Morluklarının Tedavisi

Göz altı morlukları cilde rengini veren pigmentlerin zamanla ve genetik faktörlerle artışı ile oluşur. Bazen de alttaki kılcal damar görünümünün yoğunluğu neden olur.

Göz altı morluğunun sebebi pigmentasyon bozukluğudur. Göz kapağı derisinin çok ince olması bu bozukluğun sebebidir. Göz altı morluğu tedavisinin birçok çeşidi vardır. Göz altı morluğu için satılan kremler, tonikler, bakım losyonları gibi ürünler genellikle etki etmez.

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Alt göz kapağı, vücutta en ince ve hassas dokulardan birisidir. Damarsal ağı fazladır. Alt göz kapağında toplardamarların içerisindeki kanı yeterince sirküle edemediği durumlarda kan bu damarcıkların içerisine birikir ve koyu görüntü ortaya çıkar. Göz altlarında pigmentasyon sorunlarına bağlı olarak da morluk oluşabilir.

Göz altı morlukları, genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak gelişir. Aşırı tuz tüketimi, yorgunluk, stres, uykusuzluk, demir eksikliği anemisi, karaciğer ve böbrek hastalıkları başka nedenleri arasında yer alır. Göz altı morluğunun nedenleri kısaca şöyledir:

  • Göz altı kemik yapısı
  • Güneş ışınlarının zararlı etkileri
  • Düzensiz beslenme
  • Uykusuzluk
  • Yaşlılık
  • Alerjik rahatsızlıklar
  • Alkol ve sigara tüketimi

Göz Altı Morluğu Tedavisi Nasıl Olur?

Öncelikle göz altı morluklarının tedavisinin, alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Göz, yapısı itibarıyla oldukça hassas bir bölge olduğu için söz konusu bu tedavinin doktor harici kişilere yaptırılmamasına özen gösterilmelidir.

  • Pigmentasyonu azaltmak amacıyla kimyasal peeling uygulanır.
  • Cildi yenilemek ve sıkılaştırmak için lazer tedavisi tercih edilir.
  • Göz altındaki incelmiş cilt bölgesine pigment enjekte ederek tıbbi dövme uygulaması yapılır.
  • Göz altındaki cilt renginin bozulmasına sebep olan kan damarlarını gizlemek için doku doldurucu enjeksiyonu yapılır.
  • Ameliyat ile göz altına yağ ya da sentetik implant yerleştirilir.

goz-alti-morluklari-neden-olur

goz-alti-morluklari-tedavisi-nasil-yapilir

Göz Altı Morlukları Tedavi Yöntemleri

  1. Lazer ile Göz Altı Morluğu Tedavisi

Göz altı morluğu tedavisinde 2 tür lazer tedavisi uygulanır. Birisi fraksiyonel lazer tedavisidir. Bu lazer tedavisi ile göz altı morluklarının rengi açılır, deri altı bağ dokusu zenginleştirilir. Böylece cilt kalınlaşır ve morluklar daha az belli olur. Fraksiyonel lazer tedavisinde biraz yanma hissedilebilir fakat kısa sürede yanma hissi geçer. Lazer tedavisinden sonra hastada 3-4 gün kızarıklık ve pullanma dönemi olur. Bu tedavi yöntemi 1 ay arayla 3 seansta tamamlanır. Lazer tedavi sonrasında ise 1 seans göz altı ve üstü için bir peeling yapılır.

Diğer lazer tedavisi ise Erbium lazerle yapılan Resurfacing tedavisidir. Bu tedavide göz kapakları lokal anesteziyle uyuşturulur. Tedavi sonrasında 4-5 gün göz kapaklarında kızarıklık ve ödem olur. Göz kapağının rengi 1 hafta sonra pembe renkten normal deri rengine döner. 1 ay sonra kadar da deri rengi normal rengini alır. Bu tedavi için 1 seans yeterli olacaktır.

  1. Yağ Enjeksiyonu ile Göz Altı Morluğu Tedavisi

Göz altı morlukları, göz kapağında çöküklükle birlikte oluşuyorsa yağ enjeksiyonu ile tedavi edilir. Yağlar karın bölgesinden alınır ve bazı işlemlerden geçirilerek göz altına enjekte edilir. Bu sayede hem çöküklükler hem de deri altı dokusu kalınlaşır ve morluklar düzelir.

  1. Işık Dolgusu ile Göz Altı Morluğu Tedavisi

Göz altı ışık dolgusu olarak adlandırılan bir dolgu maddesiyle, göz altı morluklarında düzeltme yapılır. Bu tedavi yöntemi 1-1,5 yıl etkilidir. Daha sonrasında aynı işlemin tekrar yapılması gerekir.

Göz Altı Morluk Oluşumuna Nasıl Önlem Alınır?

Göz altında morluk oluşumunu önlemek, geciktirmek için şu önlemleri alabilirsiniz:

  • Uykusuz kalmamak
  • Gözleri dinlendirmek
  • Göz sağlığına dikkat etmek
  • Alkol ve sigara tüketimini azaltmak
  • Dengeli ve düzenli beslenmek
  • Makyaj ile uyumamak
  • Göz altı ve çevresini nemlendirmek

Cilt Lekelerinin Tedavisi hakkında bilgi almak için tıklayınız.

 

Göz Altı Morluğu için Hangi İşlem Yapılır?

Göz altı morlukları tedavisi olarak mezoterapi işlemi cerrahi ya da dolgu uygulamalarına ek olarak kullanılan bir uygulamadır. Bipolar radyofrekans tabanlı accutite yöntemi de alt kapak morluklarında kullanılabilen bir yöntemdir.

Göz Altı Morlukları Lazer Tedavisi Kalıcı mı?

Gözaltı morluklarının tedavisinde krem, bakım losyonu, tonik gibi çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Ancak bu yöntemlerin etkisi kısa süreli olmakta uzun vadede etkileri görülmemektedir. Bu seçenekler yerine lazer ve dolgu tedavileri daha verimli ve kalıcı tedavi sağlayabilir.

Göz Altı Morlukları Kaç Seansta Biter?

Göz altı morlukları için yapılan seans sayısı, 1 ila 4 seans arasında değişmektedir.

Göz Altı Morluğu Geçer mi?

Genetik sebeplerden, göz yapısı sebebiyle ya da sadece yaş itibarıyla  göz altında morluklar oluşmaya başlayabilir. Bu, neyse ki çaresi olmayan bir durum değildir ve çeşitli yöntemlerle bu koyu renkteki görünümler azaltılabilir ya da tamamen geçebilir. 

Göz Altı Morlukları için Hangi Doktora Gitmeliyim?

Kişinin göz altındaki morlukların sebepleri arasında altta yatan fizyolojik sebep bulunmamış ise morluk ve çöküklük genetik faktörlü ise ve hasta bunu düzeltmek istiyorsa estetik müdahale için bir arayışı var ise bir plastik cerrahi uzmanına danışması gerekir.

Göz Altı Morlukları Neyin Belirtisi?

Göz altı morlukları uykusuzluk, yorgunluk ise halkaların oluşumunda en sık gösterilen nedenler arasında. Bunun haricinde depresyon, sinüzit, göz çevresinde oluşan enfeksiyonlar, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, göz alerjileri, göz kuruluğu, tiroid hastalıkları, demir eksikliği göz altı torbalarının oluşumunu tetikleyebilir.

Göz Altı Morlukları Ameliyatla Geçer mi?

Cerrahi seçeneklerle göz altı morlukları ve benzeri problemler tek seansta düzeltebilmekte ve kalıcı çözümler sunulabilmektedir.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

yuz-germe

Yüz Germe

Genelde kadınların yaptırdığı bir işlem olarak bilinen yüz germe, erkekler tarafından…

Devamını Oku
goz-kapagi-estetigi--blefaroplasti

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti)

Göz kapağı estetiği, göz çevresindeki sarkan ve torbalar oluşturan deri ve deri altı …

Devamını Oku

Ne Aramıştınız?